Sheffield is hard op weg om een toeristische bestemming te worden, en niet alleen voor mensen binnen het Verenigd Koninkrijk

Sheffield is hard op weg om een toeristische bestemming te worden, en niet alleen voor mensen binnen het Verenigd Koninkrijk

Wil jij een weekendje weg vinden? Een breed scala aan attracties, evenementen en bezienswaardigheden wachten op de gasten van Sheffield. Nog niet zo lang geleden was Sheffield een industriële reus. Niet vanwege de omvang, maar vanwege de hoeveelheid en de kwaliteit van het staal en andere metallurgische producten die er werden geproduceerd en verkocht. In slechts enkele decennia is Sheffield getransformeerd tot een vermaaks- en cultureel centrum en een grote toeristische bestemming.

Deze Engelse stad is in trek voor een dagje uit tegenwoordig

Sheffield werd beroemd over de hele wereld door het leiden van de weg in de metallurgie vooruitgang, en nu het herkennen van de veranderende tijden, Sheffield is het leiden van de weg in een overgang naar cultuur, wetenschap en entertainment. Het Magna Center was het eerste Science Adventure Center dat in het Verenigd Koninkrijk werd geopend, en biedt state of the art interactieve displays met de elementen; aarde, vuur en water.

  1. Het is de thuisbasis van een voormalige staalfabriek en is een van de populairste attracties van de stad. Bij Magna kun je op lucht lopen, een waterstofraket afvuren, achter de besturing van een JCB komen en mijn favoriet, waterkanonnen op menselijke doelen schieten. Een hele dag plezier, wat je leeftijd ook is.
  2. Het Sheffield City Centre biedt meer entertainment in een paar vierkante kilometer dan veel steden bieden. Clubs, Theaters, Galleries, Musea, Restaurants, Cafes, Bars, Hotels, Spa’s, en extreme winkels bevinden zich in het centrum van de stad en de kans is groot dat je het niet allemaal in één bezoek zult kunnen zien.
  3. Het stadscentrum heeft ook de Wintertuin en de Vredestuinen, die de thuisbasis zijn van duizenden exotische binnen- en buitenplanten. Dit thema bereidt u voor op de rest van de stad. Sheffield heeft meer dan 150 bossen, 50 openbare parken en ligt op slechts vijf mijl van het Peak District National Park.

Als een van de groenste steden van Europa biedt Sheffield alle voordelen van het leven in de stad en de provincie.

De cultuur, het winkelen en de keuken meten zich met elke stad ter wereld, terwijl u op slechts enkele minuten afstand kunt gaan rotsklimmen, skiën of genieten van andere buitenactiviteiten waar stadsbewoners over de hele wereld urenlang aan moeten deelnemen. Wil je weten wat te doen vandaag? Bekijk dan de lijst op ticketforsale.nl

  • Sheffield’s Ski Village is het grootste skigebied dat het hele seizoen geopend is in Europa. Skiën en Snowboarden zijn het belangrijkste tarief, maar het is verre van de enige beschikbare activiteiten. Ski Village biedt verschillende pistes om zelfs ervaren skiërs uit te dagen.
  • Snowboarders vinden Ski Village ook een spannende en uitdagende plek om hun vak te beoefenen. Als u niet aan extreme sporten toe bent, of als de kinderen iets te jong zijn om de piste op te gaan, dan is de rodelbaan misschien wel precies wat u zoekt.
  • Cursussen op het gebied van skiën en boarden worden aangeboden door topinstructeurs, dus ook als u niet skiet of boardt, kunt u de ski’s in een dag nemen of in weekendlessen skiën. Zij laten u in een mum van tijd met een gerust hart afdalingen maken, inclusief drankjes.

Becky Beck